Strahlemo

Strahlemo

Jag har fått en del frågor angående mitt efternamn Strahlemo. Namnet är självklart taget och därför unikt. Mitt efternamn bygger trots det på historia.

Min släkt på min pappas sida härstammar ifrån en liten by i Östhammars kommun som heter Moxboda. Den första personen som flyttade dit hette Strahle i efternamn. Genom århundradena så försvann Strahle och ersattes av andra mer ”typiska namn”. Mitt flicknamn var Eriksson men historien kring Strahle finns kvar och är dokumenterad.

Jag har under flera års tid funderat på att byta efternamn för att hedra min familjs historia. Tyvärr så ansåg PRV att Strahle är för likt efternamnet Stråhle. För att få ordning på den saken så lade jag då till ”mo” ifrån Moxboda efter Strahle. Vilket då sammanslaget då blev Strahlemo. Då gick det bra för PRV. Därför heter jag nu Strahlemo.

Och för er som er lite mer nyfikna och har undrat. Efternamnet påverkar inte på något sätt min civilstatus. Det enda som skett är att jag bytt efternamn. Jag har inte ändrats och inget annat kring min person heller. 🙂